Skip to the content

Rosévin

Castillo De Jumilla Rose – Spanien

Ukompliceret og frisk med en karakteristisk duft af frisk frugt, jordbær og hindbær. Smagen er livlig og frisk med flot balance. Druerne høstes typisk 3. Uge i september. Herefter gærer mosten i 20 dage ved 18 grader. Efter endt gæring tappes mosten på flaske og frigives til salg.

 

Kr. 258,00

Mousserende vin

Moscato D'asti - Italien

Let mousserende og sødmefyldt med umiddelbare noter af ananas, ferskner, mandariner og abrikoser i smagen.

Kr. 268,00

Nitus Cava Semi Secco - Spanien

Sødmefyldt duft med meget diskrete toner af blomster og æbler. Smagen er behagelig lang med god balance mellem sødme og syre.

Kr. 268,00

Brachetto D´Acqui - Italien

Brachetto-druen er en af de lidt mindre kendte druer, som er eminent til meget aromatiske, sødmefulde rødvine med noter af blomster og frugt. Sådan er brachetto d'acqui, hvor du vil kunne finde strejf af rabarber og jordbær.

Kr. 268,00

Husets Vine

Lidt Historie Om Rooiberg Winery

Rooiberg Winery er, hvad vi i bedste forstand forstår ved et kooperativ. Det blev grundlagt i 1964 og tæller i dag 34 medlemmer, som alle er selvejende vinbønder uden eget vineri. Vinmarkerne fordeler sig over fire forskellige regioner, som hver især er i besiddelse af et unikt mikroklima. Ens for dem er dog, at der er et meget stort indhold af kalk i jorden, hvilket er medvirkende til at give vine, der er mere afbalancerede og mineralske. Specielt set i lyset af den tendens, der desværre stadig findes i sydafrika, hvor vine let virker brændte eller smager af kogt frugt. Kommer man som gæst på Rooiberg Winery, er det tydeligt for øjet, at det er et vineri med visioner. Ud over at der i vineriet er pinligt rent, er det fyldt med helt nyt vinificeringsudstyr. Visionerne har også udmøntet sig i omverdenens anerkendelse, og vineriet er ikke mindre end 5 gange blevet nomineret til sydafrikas bedste vineri, ligesom kældermesteren er blevet kåret som sydafrikas bedste winemaker.

 

Chardonnay - Sydafrika

Duften har primære toner af tropisk frugt, citrus og æble tilsat lette nuancer af egetræ. Smagen er aromatisk med en god balance mellem den forfriskende, sprøde syre og fylden. Lagret på ståltanke

Kr. 50,00 Glas

Kr. 210,00 Flaske

Shiraz - Sydafrika

Elegant og smagsfyldt shiraz med masser af mørke frugter tilsat lette toner af egetræ i smagen. Traditionel vinificering med 10-12 måneders lagring på franske egetræsfade.

Kr. 50,00 Glas

Kr. 210,00 Flaske

Hvidvin

Soalheiro Allo - Portugal

Levende ”grøn vin”, som har både tropiske frugter og præcis og klar citrusfrugt i både duft og smag. Alvarinho giver de mineralske noter, og loureiro-druen giver de blomstrede og mere eksotiske noter.

 

Kr. 268,00

Herringbone Sauvignon Blanc - New Zeeland

Duften har toner af citrus, lime og tropisk frugt. Smagen er elegant og sprød med en flot syre, som afbalancerer vinen. Mosten gæres ud ved 12-14 grader, hvorefter vinen ligger med bærmen i to måneder, før den omstikkes, filtreres og aftappes.

Kr. 278,00

50° Riesling Trocken - Tyskland

Denne friske, tørre og levende hvidvin fra schloss johannisberg der er opkaldt efter den 50. Breddegrad i rheingau. Vinen er frisk, når du får den med noter af modne ferskener, grønne æbler og citrusfrugt i en super indgang til riesling, som derudover går rigtig godt til en lang række retter.

Kr. 278,00

Pinot Gris - Frankrig

Alsace er referencepunktet for, hvordan pinot gris skal smage, og kuhlmanns platz’ udgave er bestemt en værdig repræsentant. Vinen har den klassiske bløde karakter med masse af modne pærer. Der er et strejf af sødme, som er balanceret af en fin syre. Vinen gæres og lagres på rustfrie ståltanke.

 

 

Kr. 288.00

Errazuriz Chardonnay - Chile

Lys gylden farve. Duften, der er imødekommende og frugtrig, domineres af syltede stikkelsbær og blomme. Smagen er lækker cremet, elegant og munder ud i en let finish af røg.

Kr. 288,00

Reserve Speciale Chardonnay - Frankrig

Duften har toner af modne æbler, blomster og citrus. Smagen er fyldig og meget klassisk med en god syre til at understøtte frugten. Traditionel vinifikation, hvor 10% af vinen lagres på egetræsfade og 90% på ståltanke i fire måneder, før den endelig vin sammenstikkes, tappes på flaske og frigives til salg.

Kr. 298,00

Rødvin

Boheme Primitivo - Italien

Fyldig aroma af blommer, mørke kirsebær og krydrede præg af friskkværnet sort peber. Velbalanceret og blød på tungen med et hint af skovbær og blommer.

Kr. 268,00

J.A By Jean D' Alibert Cabernet - Frankrig

Flot og klar rubinrød farve i glasset med en forholdsvis intens og koncentreret aroma af peber, vanilje og grøn peberfrugt. Balanceret mundfylde med små undertoner af nelliker, ingefær og peber. Flotte tanniner, som sikrer vinen masser af krop.

Kr. 268,00

Chianti Serafino - Italien

Virkelig flot rubinrød chianti! Den intense aroma stiger op fra glasset i forholdsvis krydrede nuancer og med ægte, italiensk charme. Her er fuldmodne, sommerlige røde frugter, som også går igen på tungen. Indtrykkene balanceres med tydelige tanniner og en lang, varmende eftersmag.

Kr. 278,00

Scotto Old Vine Zinfandel - USA

Duften har toner af mørke bær og peber. Smagen er fyldt med røde frugter, mørk chokolade og urter. Traditionel med 18 måneders lagring, dels på egetræsfade, dels på ståltanke.

Kr. 278,00

Cotes-Du-Ventoux - Frankrig

Smuk, lys, purpurfarve og en meget charmerende bæragtig frugt i duften. Smagen er let, med en god rund fylde og frisk behagelig eftersmag.Côtes du ventoux befinder sig øst for byen orange på skråningerne omkring det berømte bjerg mont ventoux.

 

Kr. 288,00 - 75 cl

Kr. 580,00 - 150 cl

Barbera D'alba - Italien

Duften er indbydende, præget af søde, røde bær som jordbær og moreller. Lækker nuanceret med en anelse egetræsfad. Smagen er rig, blød og fyldig med et afbalancerende bid fra de modne tanniner, meget karakterfuld med både mineraler, modne frugter og egetræsfad i den lange eftersmag.

Kr. 298,00

Solensis - Frankrig

Solensis er et klassisk blend fra Gerard Bertrand på syrah og grenache. Den er en demonstration af, hvad sydfransk vin kan. Mørke kirsebær og brombær med noter af lakrids. Kraftig smag med god afsluttende syre.

Kr. 298,00

Momo Pinot Noir - New Zeeland

Duften har toner af kirsebær, hindbær, læder og krydderier. Smagen er elegant med masser af bær tilsat lette toner af egetræ og fine tanniner. Mosten gæres ud på åbne tanke, før den lægges på franske egetræsfade, hvor den får lov til at lagre i 11 måneder, før den endelige aftapning på flaske.

Kr. 318,00

Montecru Rosso Veronese - Italien

Norditaliensk charme for alle pengene, fra Giuseppe Guerrieri-Rizzardi. Virkelig blød og fyldig og med tydelige vink til regionens klassiske og kendte amarone- og ripasso vine. Vinens let krydrede, fyldige og sødmefulde toner gør vinen som skabt til vildt og mørkt kød.

 

Kr. 328,00

Dessertvin

Errazuriz Late Harvest Sauvignon Blanc - Chile

Fed, strågylden farve. Duften er liflig og sødmefuld med nuancer af lime, passionsfrugt og frisk ananas. Smagen domineres af citrusfrugter og akaciehonning. Velafbalanceret frugtsyre. En rigtig lækkerbisken for slikmunde!

Kr. 55,00 Glas

Kr. 258,00 Flaske 37,5 cl

Graham's Fine Ruby Port - Portugal

Flot dybrød farve. Indbydende duft af bl.a. Rosiner og vanilje. Smagen af tørrede frugter er velafbalanceret og lang.

 

Kr. 45,00 Glas

Kr. 380,00 Flaske 75 cl

Muscat De Rivesaltes – Frankrig

Duften har indsmigrende nuancer af tørrede rosiner, appelsinmarmelade og kandiserede frugter. Smagen er sødmefyldt med en lang, vedvarende eftersmag.

 

Kr. 45,00 Glas

Kr. 308,00 Flaske 75 cl

 

Grevindens Kirsebærvin - Tranekær Slot - Danmark

Aromaen Er Rig På Kirsebær Og Mandler - Og Giver Mindelser Om Juleaften. På Tungen Får Du Sødmefulde Kirsebær Og Flere Mandler. Opskriften Er En Gammel Familieopskrift Fra Lerchenborg Slot.

Kr. 60,00 Glas

Kr. 268,00 Flaske 37,5 cl

undefined